Curation, een sterk uitgangspunt

Als consument leven we in een uitermate toegankelijke wereld. Is een product op dit moment nog niet in Nederland te krijgen? Dan wachten we niet tot het product wel verkrijgbaar is, maar bestellen we het met behulp van internet direct in het buitenland. Ieder voordeel heeft zijn nadeel geldt ook voor toegankelijkheid. Als gevolg van economische en technische ontwikkelingen hebben consumenten zoveel te kiezen dat ze er gek van worden. Keuzestress ‘the paradox of choice’ is misschien wel het grootste nadeel van toegankelijkheid.

The paradox of choice ombuigen

Degenen die er in slagen om nadelen om te buigen in voordelen hebben een sterk uitgangspunt in handen, niet alleen in marketing maar in de complete business. Inmiddels spelen diverse partijen middels curation handig in op de paradox of choice. Curation is in feite niets anders dan het wegnemen van de keuzestress door de keuzemogelijkheid van de consument te beperken.

Curation: keuzes worden gemaakt

Binnen verschillende branches zijn initiatieven ontstaan met curation als basis van hun businessmodel. Curatoren, vaak niets anders dan experts in een vakgebied of bekende Nederlanders, maken een voorselectie al dan niet in abonnementsvorm. De consument hoeft zich alleen nog maar bij een curator aan te sluiten of in sommige gevallen een aantal voorkeuren op te geven. Vanaf dan wordt je op je wenken bediend, keuzes worden voor je gemaakt.

Curation van eigen bodem

Curated zorgt ervoor dat je elk kwartaal een uniek item krijgt dat speciaal voor jou geselecteerd is van bestsellers tot limited editions. Een unieke manier om je zelf vier keer per jaar te belonen voor al het harde werken. Als man zijnde wil je graag stijlvol op je werk of een feestje verschijnen. Wordt je niet vrolijk van shoppen en ben je geen ster in het mixen en matchen van kledingstukken? Dan is Outfittery jouw persoonlijke stylist. In de wereld van speelfilms en documentaires is het eenvoudig verdwalen. Cinetree voorziet je met een team van media curators wekelijks van twee nieuwe films die je een maand lang via dit on demand platform kunt bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.